Ohje:Sisällys

Järjestöwiki
Versio hetkellä 5. joulukuuta 2012 kello 14.45 – tehnyt SannaSupponen (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa: valikkoon, hakuun

1. Yleisiä ohjeita wikin käytöstä

Päivittäminen Wikin päivitysoikeudet voi pyytää HYYn järjestöasiantuntijalta (jarjestosihteeri[at]hyy.fi). Wikiä voivat päivittää kaikki HYYn jäsenet.

Selaa wikiä
Paras tapa oppia, miten ja millaista tietoa wikiin on lisätty, on selata wikiä huolella. Wikin sisällöstä ei voi mitenkään muuten olla perillä, vaikka tietäisit mielestäsi kaiken järjestötoiminnasta.

Hae tietoa wikistä
On helppo luulla, että jotain tietoa puuttuu wikistä. Hae aina ennenkuin lisäät uutta tietoa, joku muu on voinut jo lisätä sen. Muista, että voit linkittää wikiartikkeleita toisiinsa katsoessasi sen oleelliseksi artikkelin sisällön kannalta.

Lisää tietoa huolellisesti
Kun tämän jälkeen alat lisätä tai muokata sisältöä, varmista aina tietosi olevan ajankohtaisia. Älä lisää tai korjaa asioita kuten ne olivat viisi vuotta sitten - tai kuten niiden sinun mielestäsi pitäisi olla. Varsinkin viitatessasi virallisiin dokumentteihin, ole hyvä, ja myös linkkaa niihin. Tarkista myös, että linkit tällöin toimivat. Virheellisen tiedon lisääminen wikiin on hyödytöntä ja johtaa vain siihen, että jonkun toisen on korjattava jälkesi. Älä kopioi suoraan tekstiä ellei se ole tarpeen (esim. säännöt) ja lisää aina lähteet.

Isot kirjaimet, pilkut, pisteet...
Aina kirjoitellessasi sisältöä wikiin pidä huoli, että noudatat oikeinkirjoitussääntöjä. Teksti ilman isoja kirjaimia virkkeiden alussa ja nimissä sekä jännästi välimerkitettynä on pidemmän päälle raskasta luettavaa. Epämääräisen näköinen teksti syö myös väistämättä tekstin sisällön uskottavuutta. Ole huolellinen.
< Yhdenmukaisuus muutenkin ulkoasussa >

Kuvat
Voit lisätä kuvia, jos katsot sen oleelliseksi artikkelin. Älä kuitenkaan lisää turhia kuvia - wiki ei ole kuvakirja. Voit lisätä kuvia JPG- ja PNG-formaatissa. Käytä mieluiten PNG-formaattia. Älä kierrätä kuvamateriaalia toisaalta ilman lupaa. Kuvat ovat usein tekijänoikeuksien alaista materiaalia.

Virheellinen tieto
Ilmoita virheellisestä tiedosta wiki[at]hyy.fi.

Yhteystiedot
Wikiä koskevat kysymykset voit lähettää osoitteeseen wiki[at]hyy.fi.

2. UKK

K: Ketkä tekevät järjestöwikiä?
V: Järjestöwikiä voi tehdä kuka tahansa halukas pyytämällä tunnukset järjestöasiantuntijalta

3. Järjestöwikin tavoitteet

Järjestöwikin tavoitteena on koota yhteen paikkaan järjestöjä koskevaa tietoa. Wikiin on koottu niin HYYn virallisia ohjeita, koulutusten materiaaleja kuin ns. hiljaista tietoa. HYYn viralliset ohjeet tulee kuitenkin lukea HYYn nettisivuilta, koska wiki on vapaasti muokattavissa. Wikiin pyritään keräämään erityisesti hyödyllisiä linkkejä ja hyviä käytäntöjä. Sen tarkoitus ei ole antaa ohjeita "tee näin" vaan vinkkejä siitä millaisia juttuja järjestö esimerkiksi voisi tehdä. Kannattaa huomioida, että järjestöt ovat hyvin erilaisia, joten kannattaa wikiä tutkiessa pitää mielessä "millainen oma järjestöni on ja miten nämä ajatukset voisi soveltaa meidän toimintaamme".