Yliopiston palveluita järjestöille

Järjestöwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Yliopisto tarjoaa järjestöjen käyttöön seuraavia palveluita: tiloja, sähköpostilistoja sekä apurahoja.

Sähköpostilista

Sähköpostilista on sähköpostiosoite, johon lähetetyt viestit jaetaan kaikille listan jäsenille. Sähköpostilista onkin kätevä tiedotuskeino ja kattava tapa tavoittaa kaikki järjestön jäsenet.Helsingin yliopisto tarjoaa opiskelijoidensa muodostamien järjestöjen käyttöön mahdollisuuden sähköpostilistoihin.

Tilat

Järjestöt voivat myös vuokrata yliopiston tiloja lyhytaikaiseen käyttöön. Tilojen vuokrauksen periaatteista, käytännöistä ja hinnastosta kerrotaan tarkemmin yliopiston tila- ja kiinteistökeskuksen verkkosivuilla.

Apurahat

Helsingin yliopisto myöntää apurahoja Helsingin yliopiston piirissä toimiville opiskelijoille. Avustusta voi hakea järjestön kotimaahan ja ulkomaille suuntaaviin opintomatkoihin ja ulkomaisten opiskelijajärjestöjen vierailuihin. Opintomatkoilla tulee olla selvä yhteys osallistujien opintoihin, mutta muuten avustuksia voidaan myöntää kohdemaasta ja matkan teemasta riippumatta. Sama järjestö voi hakea avustusta useampaan projektiin yhtäaikaisesti. Yliopisto myöntää opintomatka-apurahoja ainoastaan järjestöille, ei yksittäisille henkilöille. Helsingin yliopiston apurahojen hakuaika on vuosittain loka-marraskuussa. Hakuajasta tiedotetaan yleisesti Almassa.

Avustus voidaan maksaa järjestölle joko ennen opintomatkaa tai sen jälkeen. Matkan jälkeen avustusta saaneiden on tehtävä kirjallinen raportti matkasta ja toimitettava raportti liitteineen yliopistolle.

Lisää tietoa Helsingin yliopiston myöntämistä apurahoista löydät Almasta (Opiskelu tuet ja palvelut > Opiskelijan tuet, arki ja hyvinvointi > Apurahat, stipendit, avustukset > Opiskelijaryhmät ja järjestöt).