Uuden yhdistyksen perustaminen

Järjestöwiki
Versio hetkellä 5. joulukuuta 2012 kello 14.15 – tehnyt SannaSupponen (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Uuden järjestön perustaminen

Yhdistyksen perustaminen ei ole vaikeaa, mutta vaatii hieman huolellisuutta. Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta löytyy ohjeistus uuden yhdistyksen perustamiseen ja rekisteröimiseen: http://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/yhdistys_perustaminen.html Samasta paikasta löytyy myös malleja säännöiksi ja perustamiskirjaksi. PRH:n ohjeita kannattaa kuitenkin soveltaa oman järjestön toiminnan mukaan.

HYYn piiriin hakeminen

Uusia järjestöjä hyväksytään ylioppilaskunnan piiriin kahdesti vuodessa, helmikuun ja syyskuun lopussa. Helmikuun lopussa HYYn piiriin hakevat järjestöt voivat anoa samalla myös toiminta-avustusta. Hakuajoista tiedotetaan vuosittain HYYn sivujen järjestöosiossa, mutta noin peruslähtöisesti helmikuun ja syyskuun viimeinen perjantai klo 12.00 mennessä on hakemuksen viimeinen jättöpäivä.

HYY edellyttää piiriinsä pyrkiviltä järjestöiltä joitain asioita, [lue lisää]

Haettaessa HYYn piiriin tulee jättää seuraavat asiakirjat:
-perustamiskirja
-jäsenluettelo (HYYläisten jäsenten osalta merkittävä opiskelijanumero)
-toimintasuunnitelma
-talousarvio
-säännöt

Talousjohtokunta hyväksyy uudet järjestöt HYYn piiriin. Hyväksymisen jälkeen järjestö saa käyttää HYYn järjestöpalveluja.

HYYn piiristä poistaminen

Järjestö voidaan myös poistaa HYYn piiristä. Tällöin järjestöllä ei ole enää oikeutta HYYn järjestöpalveluihin. Järjestö voidaan poistaa HYYn piiristä, jos se ei enää täytä HYYn piiriin kuulumisen ehtoja (kts. erit. §9.]