Ero sivun ”Ohje:Sisällys” versioiden välillä

Järjestöwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Ak: Uusi sivu: === 1. Yleisiä ohjeita wikin käytöstä === '''Selaa wikiä'''<br> Paras tapa oppia, miten ja millaista tietoa wikiin on lisätty, on selata wikiä huolella. Wikin sisällöstä ei...)
 
(2. UKK)
Rivi 24: Rivi 24:
  
 
=== 2. UKK ===
 
=== 2. UKK ===
 
K: Milloin järjestöwiki on julkinen ja kaikkien halukkaiden muokattavissa?<br>
 
V: Kun se on riittävän valmis (?)<br>
 
  
 
K: Ketkä tekevät järjestöwikiä?<br>
 
K: Ketkä tekevät järjestöwikiä?<br>
V: ...<br>
+
V: Järjestöwikiä voi tehdä kuka tahansa halukas pyytämällä tunnukset järjestöasiantuntijalta<br>
 
+
''JNE''<br>
+
  
 
=== 3. Järjestöwikin tavoitteet ===
 
=== 3. Järjestöwikin tavoitteet ===
  
 
''...''<br>
 
''...''<br>

Versio 19. marraskuuta 2012 kello 09.43

1. Yleisiä ohjeita wikin käytöstä

Selaa wikiä
Paras tapa oppia, miten ja millaista tietoa wikiin on lisätty, on selata wikiä huolella. Wikin sisällöstä ei voi mitenkään muuten olla perillä, vaikka tietäisit mielestäsi kaiken järjestötoiminnasta.

Hae tietoa wikistä
On helppo luulla, että jotain tietoa puuttuu wikistä. Hae aina ennenkuin lisäät uutta tietoa, joku muu on voinut jo lisätä sen. Muista, että voit linkittää wikiartikkeleita toisiinsa katsoessasi sen oleelliseksi artikkelin sisällön kannalta.

Lisää tietoa huolellisesti
Kun tämän jälkeen alat lisätä tai muokata sisältöä, varmista aina tietosi olevan ajankohtaisia. Älä lisää tai korjaa asioita kuten ne olivat viisi vuotta sitten - tai kuten niiden sinun mielestäsi pitäisi olla. Varsinkin viitatessasi virallisiin dokumentteihin, ole hyvä, ja myös linkkaa niihin. Tarkista myös, että linkit tällöin toimivat. Virheellisen tiedon lisääminen wikiin on hyödytöntä ja johtaa vain siihen, että jonkun toisen on korjattava jälkesi. Älä kopioi suoraan tekstiä ellei se ole tarpeen (esim. säännöt) ja lisää aina lähteet.

Isot kirjaimet, pilkut, pisteet...
Aina kirjoitellessasi sisältöä wikiin pidä huoli, että noudatat oikeinkirjoitussääntöjä. Teksti ilman isoja kirjaimia virkkeiden alussa ja nimissä sekä jännästi välimerkitettynä on pidemmän päälle raskasta luettavaa. Epämääräisen näköinen teksti syö myös väistämättä tekstin sisällön uskottavuutta. Ole huolellinen.
< Yhdenmukaisuus muutenkin ulkoasussa >

Kuvat
Voit lisätä kuvia, jos katsot sen oleelliseksi artikkelin. Älä kuitenkaan lisää turhia kuvia - wiki ei ole kuvakirja. Voit lisätä kuvia JPG- ja PNG-formaatissa. Käytä mieluiten PNG-formaattia... (?) Älä kierrätä kuvamateriaalia toisaalta ilman lupaa. Kuvat ovat usein tekijänoikeuksien alaista materiaalia.

Virheellinen tieto
Ilmoita virheellisestä tiedosta X:lle (ylläpitolista)

Yhteystiedot


2. UKK

K: Ketkä tekevät järjestöwikiä?
V: Järjestöwikiä voi tehdä kuka tahansa halukas pyytämällä tunnukset järjestöasiantuntijalta

3. Järjestöwikin tavoitteet

...