Koulutukset

Järjestöwiki
Versio hetkellä 5. joulukuuta 2012 kello 14.16 – tehnyt SannaSupponen (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa: valikkoon, hakuun

HYY järjestää koulutuksia järjestöjensä virkailijoille ja järjestöaktiiveille. Koulutustarjonta vaihtelee vuosittain, riippuen tarpeesta, esitetyistä toiveista ja järjestövaliokunnan aloitteista.


Vakiintuneet koulutukset

Seuraavat koulutukset järjestetään joka vuosi:


Taloudenhoitajakurssi Kurssilla käydään läpi yhdistyksen taloudenhoidon perusteita, kuten miten menot ja tulot kirjataan, aiheeseen liittyvää lainsäädäntöä sekä tehdään käytännön harjoituksia. Kurssi järjestetään yleensä tammi-helmikuussa ja se kestää kaksi iltaa (klo 17-20).


Tilinpäätösilta Tilinpäätösillassa kerrataan yhdistyksen tilinpäätöksen tekemistä käytännön harjoitusten avulla. Tilinpäätösilta järjestetään yleensä marras-joulukuussa, kun asia on ajankohtaisimmillaan. Kurssi on yhden illan mittainen.


Alina-salin käyttökoulutus Alina-salin varaamisen ehtona on, että joku järjestöstä on käynyt vuoden aikana Alina-salin käyttökoulutuksen. Jos koulutusta ei ole suoritettu, tehty varaus perutaan. Alinan käyttökoulutuksia järjestetään vuosittain varauskierrosten lähestyessä sekä tarpeen mukaan erikseen pyydettäessä. Koulutuksia kannattaa tiedustella järjestövaliokunnalta.


Puheenjohtajaseminaari HYYn järjestövaliokunta on järjestänyt jo usean vuoden ajan järjestöjen puheenjohtajille suunnatun seminaarin kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäinen koulutus on keväällä ja sen painopisteenä on aloittelevan puheenjohtajan tarpeet. Toinen koulutus on syksyllä ja sen painopisteenä on jatkuvuus ja tiedonsiirto.


Muut koulutukset